• Wij verzenden naar België en Nederland. Gratis verzending in regio Mechelen - Boortmeerbeek en vanaf 50,- EUR in de rest van België en Nederland!

  NutriBreak

  Isomaltulose

  Isomaltulose

  Sportief en op zoek naar een gezonde energiebron die jou de nodige brandstof geeft ook in het zicht van de finish? Wil je een alternatief voor snelle suikers die je een instant boost geven maar ook een keiharde terugval? Nood aan een betere controle van je bloedsuikerspiegel? Dan ben je hier aan het juiste adres ... Nutr!Break® Isomaltulose biedt datgene wat je zoekt!
   
  Isomaltulose in poedervorm

  Beschrijving

  Isomaltulose is een suiker dat van nature in kleine hoeveelheden voorkomt in o.a. honing en bietsuikersap. Nutr!Break® Isomaltulose is de merknaam voor isomaltulose in poedervorm dat op een natuurlijke manier omgezet werd uit bietsuiker.
   
  Isomaltulose is dus zoals biet- en rietsuiker (sucrose, sacharose) een disacharide bestaande uit glucose en fructose, maar door een meer rigide binding wordt isomaltulose veel trager opgenomen in ons lichaam in vergelijking met sucrose of andere koolhydraten zoals maltodextrine. Dit resulteert in een lagere glycemische respons (tragere en lagere stijging van de bloedsuikerspiegel) en een meer gecontroleerde vrijstelling van glucose, en dus energie, aan het lichaam.
   
  Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat isomaltulose de vetverbranding bevordert.
  Hier heb je de belangrijkste verschillen in een bondig overzicht ...
  Sucrose
  Isomaltulose

  Energie

  4 kcal/g
  4 kcal/g
  Glycemische Index

  68 (=hoog)

  32 (=laag)

  Glycemische Respons

  Controle bloedsuikerspiegel?
  (belangrijk bij o.a. diabetes mellitus)

  nee

  ja

  Tandvriendelijk?
  nee
  ja
  Relatieve zoetkracht
  100
  50

  Gebruik

  sportdrank, zoetstof, bakken
  Isomaltulose is een gezond alternatief voor andere koolhydraten zoals sucrose, dextrose, fructose en maltodextrine. Het levert dezelfde hoeveelheid energie, namelijk 4kcal/g, maar op een meer geleidelijke manier waardoor pieken in de bloedsuikerspiegel vermeden worden en het lichaam veel langer kan teren op de aangeleverde energie.

  Isomaltulose is aan te raden als koolhydraatbron voor en tijdens het sporten (richtdosering: 2 maatschepjes (60g) Nutr!Break® Isomaltulose in 1 liter water, al dan niet aangevuld met zouten/elektrolyten). Neem je isomaltulose bijvoorbeeld in voor een inspanning, dan zal je bloedsuikerspiegel na een uur sporten hoger zijn dan deze van iemand die voor sucrose kiest. Op dat moment heb jij dus meer energie om je spieren mee te voeden.

  Daarnaast zorgt de verhoogde vetverbranding voor een bijkomend voordeel. Atleten die veel energie halen uit vetten, dus een verhoogde vetverbranding hebben, kunnen langer teren op hetzelfde aantal koolhydraten als sporters die minder vet verbranden.

  Bovendien is isomaltulose tandvriendelijk en uitermate geschikt om de bloedsuikerspiegel beter onder controle te houden (belangrijk bij o.a. diabetes mellitus).

  Isomaltulose kan gemakkelijk opgelost worden, en door zijn hittestabiliteit is het tevens gemakkelijk te gebruiken bij het koken en bakken als 1 op 1 vervanging van andere suikers.

  Sportdrank tip: Los 1 maatschepje (30g) Nutr!Break® Isomaltulose op in ½ liter water, voeg 2 snuifjes (0.6g) zout toe en ½ geperste citroen (20g). Een heerlijk verfrissende hydraterende energiedrank!

  Isomaltulose iets voor jou?

  Regelmatig een energiedip tijdens het sporten? Of vermoeid doorheen de dag? Meer halen uit jouw vetverbranding? Nood aan een betere controle van jouw bloedsuikerspiegel? Dan is isomaltulose wel degelijk iets voor jou! Bestel vandaag nog Nutr!Break® Isomaltulose en ondervind zelf de positieve impact op jouw lichaam.

  Voedingsinformatie

  Voedingswaarden

  /100g

  Energie (kJ/kcal)

  1615/380
  Vetten (g)
  0

  waarvan verzadigd (g)

  0
  Koolhydraten (g)
  95

  waarvan suikers (g)

  95
  Eiwitten (g)
  0
  Zout (g)
  0

  Ingrediënten

  Isomaltulose* (100%)
  *isomaltulose is een bron van glucose en fructose

  Gezondheidsclaims

  • De consumptie van levensmiddelen/dranken die isomaltulose in plaats van andere suikers bevatten, leidt tot een tragere, meer gecontroleerde vrijstelling van glucose, en dus energie, aan het lichaam
  • De consumptie van levensmiddelen/dranken die isomaltulose in plaats van andere suikers bevatten, leidt tot een lagere bloedglucosestijging na de consumptie daarvan
  • De consumptie van levensmiddelen/dranken die isomaltulose in plaats van andere suikers bevatten, draagt bij tot de instandhouding van de mineralisatie van de tanden (tandvriendelijk)
  • Koolhydraten, waaronder isomaltulose, dragen bij tot het behoud van de normale hersenfunctie
  Nutr!Food Consult BV
  Perelarenlaan 8
  3191 Hever
  België
  BE0752773052
  info@nutribreak.be

  Met de steun van

  Flanders investment & trade
   
  Copyright © 2024 Nutr!Food Consult BV