• Wij verzenden naar België en Nederland. Gratis verzending in regio Mechelen - Boortmeerbeek en vanaf 50,- EUR in de rest van België en Nederland!

  NutriBreak

  6 waarheden over isomaltulose
  Healthy fuel for a healthy body

  De tragere opname van isomaltulose in ons lichaam in vergelijking met andere suikers zorgt voor een betere energietoevoer en een hogere vetverbranding in ons energiemetabolisme. Deze stabiele en duurzame energievoorziening ondersteunt een gezonde levensstijl en zorgt voor een evenwichtiger energieniveau, met positieve effecten op vele manieren …

  Waarheid 1: Isomaltulose verbetert sportprestaties

  Bij inname vóór en tijdens het sporten ondersteunt Nutr!Break® Isomaltulose een stabiele energievoorziening en een optimaal brandstofbeheer. Het zorgt immers ook voor een hogere vetverbranding, een voordeel dat sporters kennen vanwege het potentieel om glycogeen (= de koolhydraatbron van het lichaam) te sparen en zo het uithoudingsvermogen te verbeteren. Isomaltulose biedt de ideale energievoorziening voor sporters die een sportdrank of -snack willen consumeren zonder hierbij de vetverbranding af te remmen, of voor actieve mensen die gewoon op zoek zijn naar een gezonde, duurzame koolhydraatbron.

  Waarheid 2: Isomaltulose helpt diabetici bij een betere controle van hun bloedsuikerspiegel, ook bij het sporten

  Belangrijk bij de diagnose van diabetes mellitus wordt het omgaan met verhoogde bloedsuikerspiegels om verdere complicaties te vermijden. De bloedsuikerspiegel is immers verhoogd doordat het lichaam onvoldoende reageert op insuline of er is onvoldoende insulineproductie door de alvleesklier van het lichaam.

  Nutr!Break® Isomaltulose kan dienen als de 'betere suiker' voor diabetici vanwege de positieve, lagere impact op de bloedsuikerspiegel en de insulinerespons, alsook vanwege het potentieel om de glucoseflux bij diabetici te verbeteren.

  Fysieke activiteit en sport zijn onderdeel van een gezonde levensstijl, en vooral mensen die getroffen zijn door diabetes mellitus profiteren van lichamelijke activiteit als middel om verdere progressie van de ziekte te voorkomen of uit te stellen. Wanneer diabetici willen sporten, is een veel voorkomende bezorgdheid echter het handhaven van een gestabiliseerde bloedglucosecontrole tijdens de oefening en daarna. De inname van isomaltulose in plaats van hoog glycemische koolhydraten zoals dextrose en maltodextrine vóór de inspanning verbetert glycemische controle en beschermt bovendien tegen hypoglycaemie, terwijl de sportprestaties worden gehandhaafd.

  Een lagere en tragere stijging van de bloedsuikerspiegel bij inname van isomaltulose in vergelijking met suiker

  Waarheid 3: Isomaltulose helpt bij het reduceren van lichaamsvet

  Wanneer we in een goede fysieke conditie willen blijven en ons lichaamsvet laag willen houden, is het belangrijk om te streven naar een lage bloedsuiker- en insulinespiegel. Insuline bevordert immers als opslaghormoon niet enkel het gebruik van koolhydraten maar ook de opslag van vet. Opname van koolhydraten, zoals Nutr!Break® Isomaltulose, op een stabiele en duurzame manier leidt tot lagere insulineniveaus en een hogere vetverbrandingssnelheid, wat na verloop van tijd kan helpen bij het afvallen en het verminderen van lichaamsvet.

  Waarheid 4: Isomaltulose heeft een positieve impact op de mentale gezondheid

  Een uitgebalanceerde en duurzame energievoorziening met Nutr!Break® Isomaltulose draagt bij tot het verminderen van bloedsuikerpieken en -dalen, en het handhaven van energieniveaus doorheen de werkdag voor optimale prestaties. Naast het voeden van cognitieve prestaties, zijn aanhoudende energieniveaus met isomaltulose in verband gebracht met verhoogde geheugenprestaties en een verbeterde gemoedstoestand bij zowel volwassenen van gevorderde leeftijd als schoolgaande kinderen.

  Waarheid 5: Isomaltulose is tandvriendelijk

  In tegenstelling tot andere suikers vormt isomaltulose geen substraat voor orale plaque-bacteriën. Hierdoor bevordert het geen demineralisatie en daaropvolgend tandbederf. Isomaltulose is derhalve "vriendelijk voor tanden". Dit is vrij uniek voor een suikerachtig koolhydraat, daar meestal tandvriendelijke koolhydraten niet volledig verteerbare koolhydraten (bv. polyolen) zijn en niet de volledige koolhydraatenergie kunnen leveren in de menselijke voeding.

  Waarheid 6: Alle voorgaande waarheden zijn wetenschappelijk ondersteund

  Bij Nutr!Break® vinden we openheid en transparantie heel belangrijk. Elke bewering die wij publiceren is ondersteund door wetenschappelijke studies en bij enige twijfel over bovenstaande beweringen mag je ons zeker contacteren via Sociale Media of via info@nutribreak.be. Dan zorgen wij ervoor dat al jouw vragen beantwoord worden en elke twijfel weggenomen. 😊

  Nutr!Food Consult BV
  Perelarenlaan 8
  3191 Hever
  België
  BE0752773052
  info@nutribreak.be

  Met de steun van

  Flanders investment & trade
   
  Copyright © 2024 Nutr!Food Consult BV