• Wij verzenden naar België en Nederland. Gratis verzending vanaf 50,- EUR!

Isomaltulose

Isomaltulose

Ben je sportief en op zoek naar een gezonde energiebron die je de nodige brandstof geeft ook in het zicht van de finish? Wil je een alternatief voor snelle suikers die je een instant boost geven maar ook een keiharde terugval? Of ben je diabeet en heb je nood aan een betere controle van je bloedsuikerspiegel ook tijdens en na het sporten? Dan ben je hier op de juiste pagina ... Nutr!Break® Isomaltulose biedt datgene wat je zoekt!

Isomaltulose in poedervorm

Beschrijving

Isomaltulose is een suiker dat van nature in kleine hoeveelheden voorkomt in o.a. honing. Nutr!Break® Isomaltulose is de merknaam voor isomaltulose in poedervorm dat op een natuurlijke manier enzymatisch omgezet werd uit bietsuiker.

Isomaltulose is zoals biet- en rietsuiker (sucrose, sacharose) een disacharide bestaande uit glucose en fructose, maar door een meer rigide binding wordt isomaltulose veel trager opgenomen in ons lichaam in vergelijking met sucrose of andere koolhydraten zoals maltodextrine. Dit resulteert in een lagere glycemische respons (tragere en lagere stijging van de bloedsuikerspiegel) en een meer gecontroleerde vrijstelling van glucose, en dus energie, aan het lichaam.

Daarnaast heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat isomaltulose de vetverbranding bevordert.
Hier heb je de belangrijkste verschillen in een bondig overzicht ...

Sucrose
Isomaltulose
Energie
4 kcal/g
4 kcal/g
Glycemische Index
68 (=hoog)
32 (=laag)
Glycemische Respons
Diabetici vriendelijk?
nee
ja
Tandvriendelijk?
nee
ja
Relatieve zoetkracht
100
50
Oplosbaarheid
bij kamertemperatuur
68 g/100mL
29 g/100mL

Gebruik

Isomaltulose is een gezond alternatief voor andere koolhydraten zoals sucrose, dextrose, fructose en maltodextrine. Het levert dezelfde hoeveelheid energie, namelijk 4kcal/g, maar op een meer geleidelijke manier waardoor pieken in de bloedsuikerspiegel vermeden worden en het lichaam veel langer kan teren op de aangeleverde energie.

Isomaltulose is aan te raden als koolhydraatbron voor en tijdens het sporten (richtdosering: 2 maatschepjes (60g) Nutr!Break® Isomaltulose in 1 liter water, al dan niet aangevuld met zouten/elektrolyten). Neem je isomaltulose bijvoorbeeld in voor een inspanning, dan zal je bloedsuikerspiegel na een uur sporten hoger zijn dan deze van iemand die voor sucrose kiest. Op dat moment heb jij dus meer energie om je spieren mee te voeden.

Daarnaast zorgt de verhoogde vetverbranding voor een bijkomend voordeel. Atleten die veel energie halen uit vetten, dus een verhoogde vetverbranding hebben, kunnen langer teren op hetzelfde aantal koolhydraten als sporters die minder vet verbranden.

Bovendien is isomaltulose tandvriendelijk en uitermate geschikt voor diabetici om de bloedsuikerspiegel beter onder controle te houden.

Isomaltulose kan gemakkelijk opgelost worden, en door zijn hittestabiliteit is het tevens gemakkelijk te gebruiken bij het koken en bakken als 1 op 1 vervanging van andere suikers.

Sportdrank tip: Los 1 maatschepje (30g) Nutr!Break® Isomaltulose op in ½ liter water, voeg 2 snuifjes (0.6g) zout toe en ½ geperste citroen (20g). Een heerlijk verfrissende hydraterende energiedrank!

Isomaltulose iets voor jou?

Regelmatig een energiedip tijdens het sporten? Of vermoeid doorheen de dag? Meer halen uit jouw vetverbranding? Diabeet en nood aan een betere controle van jouw bloedsuikerspiegel? Dan is isomaltulose wel degelijk iets voor jou! Bestel vandaag nog Nutr!Break® Isomaltulose en ondervind zelf de positieve impact op jouw lichaam.

Voedingsinformatie

Voedingswaarden

/100g
Energie (kJ/kcal)
1615/380
Vetten (g)
0
waarvan verzadigd (g)
0
Koolhydraten (g)
95
waarvan suikers (g)
95
Eiwitten (g)
0
Zout (g)
0

Ingrediënten

Isomaltulose* (100%)
*isomaltulose is een bron van glucose en fructose

Gezondheidsclaims

  • De consumptie van levensmiddelen/dranken die isomaltulose in plaats van andere suikers bevatten, leidt tot een tragere, meer gecontroleerde vrijstelling van glucose, en dus energie, aan het lichaam
  • De consumptie van levensmiddelen/dranken die isomaltulose in plaats van andere suikers bevatten, leidt tot een lagere bloedglucosestijging na de consumptie daarvan
  • De consumptie van levensmiddelen/dranken die isomaltulose in plaats van andere suikers bevatten, draagt bij tot de instandhouding van de mineralisatie van de tanden (tandvriendelijk)
Nutr!Food Consult BV
Perelarenlaan 8
3191 Hever
BE0752773052
info@nutribreak.be

Copyright © 2021 Nutr!Food Consult BV