• Gratis verzending vanaf 50,- EUR in België en vanaf 70,- EUR in Nederland!

Sport Fruit

Sport Fruit

Fruitreep met isomaltulose

Beschrijving

Nutr!Break® Sport Fruit is een variant op het alomgekende pâte de fruit, een lekker fruit gebaseerd tussendoortje gemaakt van natuurlijke ingrediënten.

Nutr!Break® Sport Fruit is rijk aan koolhydraten, gemakkelijk verteerbaar en minder belastend voor de maag in vergelijking met andere meer vloeibare koolhydraat oplossingen zoals energiegels. Ideaal dus voor een energie boost!

Bovendien bevat deze fruitreep naast snel beschikbare koolhydraten ook het trager beschikbare laag glycemische isomaltulose. Een ideale mix dus van snelle en trage suikers voor een gelijkmatige toevoer van energie tijdens de fysieke inspanning, leidend tot verbeterde sportprestaties ook in het zicht van de finish.

Immers, neem je isomaltulose bijvoorbeeld in voor een inspanning, dan zal je bloedsuikerspiegel na een uur sporten hoger liggen dan deze van iemand die voor sucrose kiest. Op dat moment heb jij dus meer energie om je spieren mee te voeden.
Bovendien zijn de koolhydraten aanwezig in een 2:1 verhouding van glucose op fructose wat een optimale verhouding blijkt om een vlotte suikeropname door ons lichaam te verzekeren.

Het extra toegevoegde zeezout ondersteunt een vlotte opname van suikers in het lichaam alsook het aanvullen van een verlies aan zouten via transpiratie tijdens de inspanning.

Nutr!Break® Sport Fruit maakt tevens geen gebruik van conserveermiddelen, noch van synthetische kleur- en smaakstoffen.

Gebruik

Nutr!Break® Sport Fruit is ideaal voor gebruik vòòr en tijdens het sporten.

Het is lekker, gemakkelijk verteerbaar, weinig belastend voor de maag en door zijn unieke mix aan snelle en trage koolhydraten geeft het die extra energie om verder te gaan waar anderen afhaken.

1 reep bevat 20 gram koolhydraten, in te nemen 15 à 30 minuten vòòr het sporten en vervolgens 1 reep elke 20-30 minuten bij inspanningen langer dan 1 uur.

Uiteraard steeds zorgen voor voldoende vochtinname tijdens het sporten!

Voedingsinformatie

Voedingswaarden

/100g
/25g
Energie (kJ/kcal)
1373/323
343/81
Vetten (g)
<0,2
<0,05
waarvan verzadigd (g)
0
0
Koolhydraten (g)
80,0
20,0
waarvan suikers (g)
74,0
18,5
Eiwitten (g)
0,17
0,04
Zout (g)
0,145
0,036

Ingrediënten

Fruitpulp (50%), glucosestroop, isomaltulose* (23%), suiker, bindmiddel (pectine), voedingszuur (citroenzuur), natuurlijk citroen aroma (0,2%), zeezout
*isomaltulose is een bron van glucose en fructose

Voedingsclaims

  • Vrij van allergenen
  • Vegan

Gezondheidsclaims

  • De consumptie van levensmiddelen die isomaltulose in plaats van andere suikers bevatten, leidt tot een tragere, meer gecontroleerde vrijstelling van glucose, en dus energie, aan het lichaam
  • De consumptie van levensmiddelen die isomaltulose in plaats van andere suikers bevatten, leidt tot een lagere bloedglucosestijging na de consumptie daarvan

Interesse in onze producten?

Nutr!Break®
Perelarenlaan 8
3191 Hever
BE0717651035

© Nutr!Break®
E-mail
info@nutribreak.be