Nutr!Break® sporttaartjes
Simpel, lekker en boordevol energie!
Het mag ook eens iets anders zijn dan de zoveelste energiereep of -shake. Nu het iets koeler wordt, spreekt een lekker gebak al snel tot de verbeelding. Niets boven de heerlijk zoete melkachtige smaak van een vers rijsttaartje, opgepimpt met de extra energie van Nutr!Break® Isomaltulose. Een simpel gebakje snel gemaakt en klaar om te smullen in minder dan één uur.
Wat kan je verwachten?
Heerlijke rijsttaartjes boordevol snelle en trage koolhydraten (>30g/100g), waarvan liefst 50% isomaltulose, en bovendien laag in vetgehalte (<3g/100g). Ideaal als snack bij de start van een lange duurloop of toertocht, tijdens een stevige wandeling, of na het sporten om de energiereserves opnieuw aan te vullen.
Het gebruik van volle melk en roomrijst zorgt tevens voor de aanwezigheid van hoogwaardige melkeiwitten en een stevige portie calcium.
Klaar? Beginnen maar …
Ingrediënten
- 100mL volle melk
- 125g Nutr!Break® Isomaltulose
- 40g bloem
- 1 heel ei
- 1 zakje vanillesuiker
- 400g dessertrijst (Bon-Ri, BOSS, …)
Bereiding
1/ Verwarm de oven voor op 180°C
2/ Los Nutr!Break® Isomaltulose op in volle melk, en voeg daarna bloem en vanillesuiker toe
3/ Van zodra een homogene massa bekomen wordt, voeg je het blik dessertrijst toe en meng je alles tot een homogene rijstpap
3/ Scheid het ei, en roer het eigeel onder de rijstpap
4/ Klop het eiwit op tot een stevige schuim en spatel het eiwitschuim onder de rijstpap
5/ Vet de vormen in met boter en vul deze tot aan de rand met rijstpap (naast taartvormpjes kunnen uiteraard ook andere vormen gebruikt worden zoals o.a. cup cake vormpjes)
6/ Plaats ze op een ovenplaat en bak de taartjes 25-tal minuten in de voorverwarmde oven op 180°C
7/ Laat ze afkoelen, haal ze uit de vorm en smullen maar 😊